טיפים לצלייה מושלמת על גריל גז


גריל גז הוא השחקן המוביל כיום אצל חובבי העל האש / ברביקיו וזאת למרות מחירו היקר בהשוואה לגריל הפחם הקלאסי והמוכר. למה? תקראו ותבינו.

מאחורי כל גבר מצליח עומד גריל חזק

פנטזיית האירוח של כל גבר כמעט, היא פוזת ה"מומחה לצליית בשרים" אך לא תמיד זה עובד כמו בחלום.. בוודאי תרצו להימנע מסיטואציה בה אתם שורפים את הבשר או צולים אותו באופן לא אחיד, ואף גרוע מכך, "להתקע" במצב מביך בו פתאום הגחלים לא נדלקים עד ש"הטבעתם" אותם בנוזל הדלקה שיתן טעם לוואי (רעיל) לבשר ובכך, במקום לקבל תשואות על העבודה, האורחים שלך ירימו גבה מאוכזבת וישארו רעבים. 
אז במקום לחפש תירוצים ולהאשים את הגריל, כדאי לנהוג כמו מקצוען ולהצטייד בגריל גז איכותי שלא יאכזב אתכם.

גריל גז משנה את המציאות

לרוב האנשים הבחירה בין גריל גז לגריל פחם די ברורה. גריל הגז הפך היום למבוקש ונפוץ יותר. מלבד העובדה שהוא נחשב 'יוקרתי' יותר. סמל סטטוס, אם תרצו. יש לו יתרונות רבים נוספים שהופכים את הרכישה שלו לכדאית.
- תפעול קל - את גריל הגז קל מאוד להדליק ולתפעל, בעזרת כפתור הצתה המדליק את המבערים במהירות, מכסה ומד טמפרטורה מובנה, ניתן לעקוב אחרי צליית הבשר בצורה אופטימלית.

- חיסכון - גריל גז חסכוני יותר בטווח הארוך והוא לא מצריך שימוש בפחמים, כך שגם קנייתם נחסכת 

 ניקיון -השימוש בגריל אינו מלכלך בדומה לגריל פחמים והחולצה שלכם תישאר נקייה

- צלייה אחידה - גריל גז איכותי הכולל רשת איכותית, יבטיח לכם צלייה אחידה וישמור על הבשר עסיסי.

- נגישות - קל ונוח לשימוש עד שכל אחד כמעט יהפוך ברגע לשף מהשורה הראשונה.

- מראה יוקרתי - לרב גרילי הגז יש מראה יוקרתי ואסתטי. בחרו גריל איכותי שעשוי מחומרים עמידים לתנאי מזג האויר.

אז איך בוחרים את הגריל המתאים?

· מספר המבערים: "וואו, הבשר מעולה, אחלה גריל יש לכם. כן, זה גריל חזק 4 מבערים, כל מבער 13 אלף BTU". אולי זה נשמע לכם כמו סינית אבל זה בדיוק המשפט שאתם יכולים לומר כל אחד שיחמיא לכם על הגריל. אתם לא צריכים להיות מקצוענים, רק להישמע כאלו. כל מה שאתם צריכים לדעת הוא שכמות המבערים משפיעה על החום בגריל ושכל אחד מהמבערים מדורג ביחידות BTU שמבטאות את היעילות האנרגטית.

· חומרים איכותיים: אחרי שיחמיאו לכם על הבשר וגם על הגריל, יכול להיות שאותה דודה מעצבנת שתמיד רוצה שאף אחד לא יתפוס לה את אור הזרקורים תתקרב לגריל כדי לבחון אותו מקרוב. יכול להיות שהיא תמצא משהו מעצבן. אך גם מזה אתם יכולים להימנע. תבחרו גריל מחומרים איכותיים ועמידים שיוציאו תוצאות טובות.

· אחריות מלאה: הגריל לא עובד? נראה לכם שהוא מקולקל? איך בכלל הוא מחליד אם קניתם אותו רק לפני חודשיים? אלו הסיבות שאמורות להסביר לכם מדוע לא בוחרים גריל גז בלי אחריות. גריל שמגיע באחריות יהיה גריל אמין יותר ועל הסעיף הזה אסור לכם לעולם להתפשר. 

אז איך נצלה בשר כמו מקצוענים?

אם יש לכם גריל גז איכותי, (אם אתם מתלבטים איך לבחור גריל גז, לחצו כאן ) כל שעליכם לדאוג לו הוא לנתחי בשר טריים וטובים וההצלחה מובטחת.
איך נזהה בשר איכותי? צבעו של בשר הבקר צריך להיות אדום מט – חברות מסוימות נוטות להזריק כימיקלים לבשר מה שגורם להם להיראות מבריקים לעיתים. כמובן שמבשר כזה יש להימנע. גם מבשר עם קצוות כהים, מאחר ואלה יעידו על בשר שישב והתייבש הרבה זמן במקרר.
לפני הצלייה:
כדאי להעדיף בשר טרי, אך במקרה ומשתמשים בבשר קפוא, יש להקפיד להפשיר את הבשר לפני הצלייה בהפשרה איטית במקרר ולא באמצעות מים חמים, המיקרו וכמובן שלא על הגריל.
יש להדליק את הגריל ולהמתין להתחממות הרשת. רק כשהרשת חמה יש לנקות אותה קלות בעזרת מברשת פליז ייעודית לגרילים. השלב הבא הוא שימון את הרשת באמצעות חצי בצל טבול בשמן.
במהלך הצלייה:
- יש להשתמש בנתחי בשר איכותיים ושלמים. רבים נוטים לחרוץ בבשר על מנת "שיתבשל" טוב יותר. פעולה זו רק פוגמת בטעם, מייבשת את הנוזלים מהבשר ומורידה מעסיסיותו.
- הופכים את הסטייק רק לאחר שרואים בחלקו העליון אדמומיות וטיפות דם קטנטנות.
- לאחר ההפיכה אפשר לבדוק אם הוא מוכן ע"י חריץ קטן במרכז הסטייק.
מומלץ להשתמש בחלקו הקטן של הגריל ולאפשר צלייה איטית יותר.
- רצוי לתבלן את הבשר משני צידיו לפני שמניחים על הרשת את המלח עדיף רק לקראת סוף הצלייה.

הקפידו על טיפים אלו, וההצלחה שלכם מובטחת.

איך מנקים את גריל הגז אחרי השימוש? קראו כאן

אם אתם צריכים גריל גז מושלם לקראת החג, אנו ב-ג.חיון לבית ולגינה יכולים לספק לכם אותו. אצלנו תמצאו מבחר עשיר במיוחד של גרילי גז. צוות מקצועי ילווה אתכם לאורך כל תהליך הרכישה ויסייע לם למצוא את הגריל המולשמת עבורכם.

 

אולי יעניין אותך גם